De afkorting VTB staat voor VrijeTijdsBesteding, een les die bij leerlingen uit de PO-fase en SV-fase elke week in hun rooster staat. In de lessen VTB maken de leerlingen kennis met verschillende dingen die je kunt doen in je vrije tijd. De leerlingen kiezen zelf van tevoren wat ze vier keer willen doen. Na die vier weken kiezen ze weer wat anders.

Elke week zetten we een VTB-les in het nieuws. Deze week is dat vissen!

Vissen is een bijzondere combinatie tussen natuurbeleving, de spanning van het beet krijgen en de ontspanning van het verblijven op of aan het water.

De Kastanjevijver in Hilversum Zuid is de locatie waar VTB vissen plaatsvindt. Er wordt gevist met vaste hengels van school, maar leerlingen mogen ook met hun eigen hengel vissen als ze die hebben. Als aas wordt mais uit blik gebruikt. Uit de Kastanjevijver worden vooral karpers en soms een voorn gevangen. “Het is een kunst om in het water te leren kijken” zegt meneer Kok.
Vol trots laten de leerlingen hun vangst zien! Na het laten zien en het maken van foto’s worden de vissen weer teruggezet in de Kastanjevijver.