De afkorting VTB staat voor VrijeTijdsBesteding, een les die bij leerlingen uit de PO-fase en SV-fase elke week in hun rooster staat. In de lessen VTB maken de leerlingen kennis met verschillende dingen die je kunt doen in je vrije tijd. De leerlingen kiezen zelf van tevoren wat ze vier keer willen doen. Na die vier weken kiezen ze weer wat anders.

Elke week zetten we een VTB-les in het nieuws. Deze week is dat fitness!

Fitness is erop gericht om je lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Cardiotraining is gericht op het verbeteren van je conditie en krachttraining helpt je bij het opbouwen van spiermassa.

De leerlingen gaan op de fiets naar Van Hellemond Sport op de Jan van der Heijdenstraat, alvast een kleine warming-up. Daar aangekomen kleden de leerlingen zich om naar sportkleding en wacht instructeur Alan ze op in de zaal. De les begint altijd met een warming-up van 10 minuten op een apparaat naar keuze: loopband, hometrainer, roeiapparaat of crosstrainer. In deze les wordt een circuit gedaan van tien apparaten voor het trainen van verschillende spiergroepen. Elk apparaat 1 minuut lang. Een halve minuut tijd om te wisselen van apparaat en zelf het gewicht instellen. Meneer Herrebrugh houdt de tijd bij. Instructeur Alan loopt rond, geeft aanwijzingen en helpt waar nodig.
De leerlingen hebben hard gewerkt en krijgen complimenten van instructeur Alan. De leerlingen gaan vermoeid, maar blij en met een goed gevoel de deur uit.