Het is deze week zweten in de dojo en niet omdat leerlingen daar aan het sporten zijn. In de dojo staan tafels en stoelen waar twaalf leerlingen de cursus VCA doen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Met dit diploma leg je de basis om iedere dag weer veilig en gezond te werken. Het halen van een VCA diploma is bij wet niet verplicht, maar wordt tegenwoordig bijna altijd geëist door opdrachtgevers. Zo ook van onze leerlingen die stage lopen.

De cursus organiseren we in samenwerking met de heer R. van der Wal van ALO Nederland speciaal voor onze leerlingen op school. Van maandag tot en met woensdag krijgen ze theorie en praktijk. Op donderdag wordt het schriftelijk examen afgenomen door vertegenwoordigers van een officieel examenbureau. 

En de uitslag is… Acht leerlingen zijn geslaagd. Drie leerlingen zijn nu niet geslaagd, maar mogen het op vrijdag meteen nog een keer proberen bij de herkansing. Een leerling had geen identiteitsbewijs bij zich en mocht daarom niet meedoen. Hij gaat het examen morgen voor het eerst doen.

Update: drie leerlingen zijn in de herkansing geslaagd!