In de PO-fase krijg je het hele jaar Koken. Na de PO-fase kun je kiezen voor het praktijkvak Koken.

In het eerste leerjaar leer je koken voor jezelf zodat je later ook voor andere mensen eten kunt klaar maken.

Je maakt gebruik van verschillende technieken en materialen zoals bakken, braden, koken en stoven van gerechten. Dit met behulp van allerlei keukenmateriaal zoals de gaspitten, potten & pannen, borden, bestek en koksmessen.

Ook leer je hoe je de keuken netjes kunt opruimen en schoonmaken.

Wat je klaarmaakt tijdens de kookles aan gerechten en producten eet je lekker zelf op of neem je mee naar huis.

Vanaf het tweede jaar ga je per periode aan de hand van een vast thema gerechten koken of bakken. Aan het eind van de periode sluit je dit af met een kleine toets waarin je een van de gerechten nog een keer maakt om te kijken wat je afgelopen periode hebt geleerd. Er wordt dan vooral naar keukentechnieken en beroepscompetenties gekeken. Schoon en netjes werken is hierbij ook een belangrijk aandachtspunt.