In de PO-fase krijg je een half jaar Facilitaire Dienstverlening. Na de PO-fase kun je kiezen voor het praktijkvak Facilitaire Dienstverlening.

In leerjaar 1 staat de persoonlijke verzorging van je eigen lichaam centraal. De thema’s die aan bod komen zijn zorg voor je gezicht en lichaam, zorg voor je haar, zorg voor je handen en voeten, zorg voor je gebit en zorg voor je kleding. Als je goed voor jezelf kan zorgen kan je ook voor anderen gaan zorgen.

Daarnaast krijgt je een Jeugd E.H.B.O. cursus met theorie en praktijk. In drietallen worden de praktijkoefeningen uitgevoerd: slachtoffer, EHBO’er en toeschouwer. De toeschouwer begeleidt en beoordeelt de uitvoering. De cursus kan worden afgesloten met een examen.

Vanaf het tweede jaar maak je kennis met meerdere kanten van de facilitaire dienstverlening zoals schoonmaak, wassen en strijken, ouderenzorg, babyverzorging, uiterlijke verzorging en haarverzorging. Je doet hierbij opdrachten in een boek en diezelfde opdrachten ga je ook echt doen in de praktijk.

Samen met de theorie ga je veel in de praktijk aan het werk.