De afkorting VTB staat voor VrijeTijdsBesteding, een les die bij leerlingen uit de PO-fase en SV-fase elke week in hun rooster staat. In de lessen VTB maken de leerlingen kennis met verschillende dingen die je kunt doen in je vrije tijd. De leerlingen kiezen zelf van tevoren wat ze vier keer willen doen. Na die vier weken kiezen ze weer wat anders.

Elke week zetten we een VTB-les in het nieuws. Deze week is dat skeeleren!

Het is vandaag de vierde en laatste les en de leerlingen zijn daarom al een beetje geoefend. Vooruit skeeleren, remmen, een bochtje maken en achteruit skeeleren gaat ze redelijk goed af. De instructeur zet verschillende routes uit op het schoolplein en rond de school die de leerlingen kunnen skeeleren. Vorige week had de instructeur een schans meegenomen. In het begin een beetje spannend, maar de leerlingen durfden steeds harder de schans te nemen. Vandaag werd in de voetbalkooi een wedstrijd handbal op skeelers gespeeld.
Een beetje hijgend en met rode wangen van inspanning laten ze weten waarom skeeleren zo leuk is. “Het is goed voor je beenspieren.”, “Je kunt lekker hard.”, “Het is leuk om te doen.”, “Je kunt trucjes doen.”. Kortom: een geslaagde laatste les!