Drie maandagen in mei zijn spannend voor de leerlingen van Uitstroom Horeca.
Maandag 6 mei stond het examen Bedieningsassistent (BAS) op het programma voor vijf leerlingen. Maandag 27 mei staat het examen Keukenassistent (KAS) op het programma voor vier leerlingen. BAS en KAS zijn praktijkexamens waarin theorie-onderdelen zijn geïntegreerd. De leerlingen moeten dan de competenties en vaktechnieken laten zien die horen bij een Bedieningsassistent en Keukenassistent. De examens duren 150 minuten. Na het behalen van deze examens ontvangen de leerlingen officieel erkende branchecertificaten. Helaas moeten zij nog wel enkele weken wachten op de uitslag….
Maandag 13 mei is het maandelijks diner in het restaurant. Leerlingen verzinnen en bereiden zelf een viergangen diner, serveren dat uit en bedienen de gasten. Van een warm welkom tot een “Tot ziens en nog een fijne avond!” en alles daar tussenin. Elke maand staat een ander land centraal in het menu.
Heel fijn dat tussendoor maandag 20 mei een vrije dag is in verband met Tweede Pinksterdag.