Naast het bezoeken van Winkel 5 kan je ook bestellingen plaatsen bij de verschillende afdelingen van VIJF. Een van de eerste klanten heeft de opdracht gegeven om een zandbak te maken. 

De docent van Hout 5 heeft de opdracht uitgewerkt in een 3D tekenprogramma en twee leerlingen hebben de klus aangenomen. De eerste werkdag werd besteed aan het lezen van de tekening, een materiaaloverzicht maken en de benodigde materialen inkopen bij een bouwmarkt. Op de tweede werkdag is een begin gemaakt met het verwerken van de materialen. Op werkdag drie gingen ze daarmee verder en werd ook al een aantal onderdelen in elkaar gezet. Tijdens de vierde en laatste werkdag werd de zandbak helemaal in elkaar gezet en was die klaar om opgehaald te worden door de klant. 

Op dinsdag 7 mei kwam de klant de zandbak ophalen en betalen. De twee leerlingen hebben samen met de docent Hout een kostenoverzicht en een factuur gemaakt. De betaling van de zandbak ging via (leerlingen van) Winkel 5. Na wat hulp met sjouwen en vastmaken van de zandbak op de aanhangwagen reed de klant blij en tevreden naar huis. 

Heb jij ook een bestelling voor (een van de) afdelingen van VIJF? Je kunt hiervoor het bestelformulier invullen en/of een mail sturen naar gps-winkel5@gsf.nl. Denk bijvoorbeeld aan een (kinder)traktatie, plantenbakken vullen, soep met broodjes, inpakwerkzaamheden, kaarsenstandaard, servies, een vogelhuisje en babykleertjes. Neem contact met ons op en in overleg is er veel mogelijk.