Muziek bezit een unieke kracht om mensen samen te brengen en dat is wat muziekproject Music Unites ook doet. Onder begeleiding van muzikale experts vertellen leerlingen hun eigen verhaal dat wordt omgezet naar unieke muziek om uit te voeren met het Jong Metropole Orkest. 

De 10 enthousiaste leerlingen die zichzelf hiervoor hebben opgeven maken in 11 lessen samen met een muziekdocent een song. Tijdens de eerste les hebben de leerlingen een repetitie bijgewoond van het Jong Metropole Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Dat was zeer indrukwekkend. In de lessen daarna houden de leerlingen bezig met zelf teksten schrijven, ritmes en melodieën creëren om uiteindelijk tot een song te komen. 

De zelfgemaakte song wordt eind juni uitgevoerd door de leerlingen en het Jong Metropole Orkest. Dit wordt opgenomen en de opname mondt uit in een videoclip. Bij de afronding van Music Unites wordt de videoclip gepresenteerd op school en is die te zien op YouTube.

Het project is een initiatief van Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum. Leerling Fee heeft een mooie poster gemaakt.