Dat de regen uit de lucht viel mocht de pret niet drukken. Leerling Jah-Rule en directeur Lars Bremekamp hebben het mooie lint dat voor de deur hing onder luid applaus doorgeknipt en daarmee is Winkel 5 geopend!

De hele dag mogen leerlingen volgens een rooster in Winkel 5 een kijkje nemen. In de hal staan twee gastvrouwen van Facilitair 5 mocktails en koekjes in de vorm van een 5 uit te delen. (Natuurlijk) zijn die gemaakt door leerlingen van Proeflokaal 5 en Keuken 5. Via de officiële ingang over de rode loper en onder de ballonnenboog door stappen ze de winkel in en daar staan de leerlingen van Winkel 5 klaar om de klanten welkom te heten.

Opstarten
De eerste paar maanden stonden in het teken van opstarten. Het was even wennen voor zowel leerlingen als de docenten om een hele dag bezig te zijn en te werken op één afdeling, maar inmiddels heeft iedereen zijn draai gevonden. Gaandeweg zal het aanbod van producten en diensten verder uitgebreid worden. En klanten krijgen de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen.

Opening
De feestelijke opening van Winkel 5 voor leerlingen is een eerste stap. Later in 2024 volgt de officiële opening voor externen. Mocht je nu al nieuwsgierig zijn, dan ben je van harte welkom! Winkel 5 aan Laapersboog 5 in Hilversum is elke dinsdag geopend van 10.00 – 14.00 uur. Tijdens de schoolvakanties is Winkel 5 gesloten.

Een journalist en fotograaf van de Gooi en Eembode waren aanwezig tijdens de opening en hebben daar een mooi artikel over gemaakt op de website.